De helende kracht van emoties

Masterclass EFT for Generalized Anxiety Disorder

GAD (Generalized Anxiety Disorder) staat bekend als een hardnekkige aandoening die vaak niet goed reageert op therapie en veel terugval laat zien. Ook wordt duidelijk dat de diagnose vaak wordt gemist en ten onrechte de diagnose depressie of cluster C–persoonlijkheidsstoornis wordt gesteld. GAD wordt gekenmerkt door een bijna constante bezorgdheid en angst, samen met intense gevoelens van schaamte en wanhoop, die leiden tot constant piekeren en ernstig psychisch lijden. Uiteindelijk leidt dit alles tot totale uitputting en depressie.

Emotion Focused Therapie is bijzonder geschikt om de maladaptieve ‘emotion schemes’ die ten grondslag liggen van een gegeneraliseerde angststoornis aan te pakken en om cliënten te helpen een blijvende en positieve verandering aan te brengen in deze pijnlijke problematiek.

In deze workshop wordt gewerkt met die EFT-methodieken die specifiek voor deze cliënten zo werkzaam zijn. Je leert het ontstaan van GAD bij je cliënt  begrijpen en invoelen,  waardoor het werken met ‘the worrier’ in de ‘worry-split’ - waar het nét weer anders gaat dan bij de ‘the critic’ – centraal komt te staan. Vervolgens zullen de  ‘empty chair’ bij ‘unfinished bussiness’ en ‘self-soothing’ essentieel blijken te zijn om deze cliënten vooruit te helpen bij hun diepgewortelde pijn, angst en hechtingswonden, op weg naar integratie, heling en zelf-actualisatie.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor (GZ)Psychologen, Psychotherapeuten, Psychiaters en HBO-ers werkzaam in de GGZ met minimaal een afgeronde EFT Level 1. Bij voorkeur heb je ook eerder kennis gemaakt met een cliëntgerichte en experiëntiële manier van werken (denk bijvoorbeeld aan experiëntiële therapie, focussen of een basisopleiding cliëntgerichte psychotherapie). 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij:

  • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt)
  • Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
  • De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
  • De Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPEP)

Op verzoek wordt accreditatie aangevraagd bij de NVvP, graag contact opnemen met info@eftin.nl 

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt circa 6 uur. 

Praktisch

Docent: Jeanne Watson

Data:26 & 27 mei 2020

Kosten:€ 525 (inclusief uitgebreide lunch, koffie, thee en water)

Groepsgrootte: minimaal 14 - maximaal 24 deelnemers 

Locatie: Kloosterhotel ZIN, Vught www.kloosterhotelzin.nl