De helende kracht van emoties

Masterclass EFT for Generalized Anxiety Disorder

GAD (Generalized Anxiety Disorder) staat bekend als een hardnekkige aandoening die vaak niet goed reageert op therapie en veel terugval laat zien. Ook wordt duidelijk dat de diagnose vaak wordt gemist en ten onrechte de diagnose depressie of cluster C–persoonlijkheidsstoornis wordt gesteld. GAD wordt gekenmerkt door een bijna constante bezorgdheid en angst, samen met intense gevoelens van schaamte en wanhoop, die leiden tot constant piekeren en ernstig psychisch lijden. Uiteindelijk leidt dit alles tot totale uitputting en depressie.

Masterclass Generalized Anxiety Disorder ONLINE via ZOOM

Tot onze grote spijt heeft Jeanne Watson definitief besloten niet naar Nederland te kunnen reizen voor deze Masterclass. We hebben steeds contact gehouden en gehoopt dat de kust weer voldoende veilig zou zijn. Helaas, zij heeft alle reizen voor dit jaar geannuleerd.

Toch willen we de Masterclass door laten gaan, online  via Zoom. Jeanne en Juliette zullen de docenten zijn. Zowel Jeanne als Juliette hebben de afgelopen maanden verschillende trainingen verzorgd via Zoom en zijn onder de indruk van de mogelijkheden. Hoewel we steeds hebben benadrukt dat het persoonlijke contact essentieel is, willen we nu toch deze masterclass online aanbieden. Ook met het werken in de kleine groepjes via Zoom, is het mogelijk mooi proceswerk te doen.

De tijden passen we aan, aangezien het in Toronto 6 uur vroeger is.  We zullen starten om 13.00 uur tot 18.00 uur Nederlandse tijd.

 

 

Emotion Focused Therapie is bijzonder geschikt om de maladaptieve ‘emotion schemes’ die ten grondslag liggen van een gegeneraliseerde angststoornis aan te pakken en om cliënten te helpen een blijvende en positieve verandering aan te brengen in deze pijnlijke problematiek.

In deze workshop wordt gewerkt met die EFT-methodieken die specifiek voor deze cliënten zo werkzaam zijn. Je leert het ontstaan van GAD bij je cliënt  begrijpen en invoelen,  waardoor het werken met ‘the worrier’ in de ‘worry-split’ - waar het nét weer anders gaat dan bij de ‘the critic’ – centraal komt te staan. Vervolgens zullen de  ‘empty chair’ bij ‘unfinished bussiness’ en ‘self-soothing’ essentieel blijken te zijn om deze cliënten vooruit te helpen bij hun diepgewortelde pijn, angst en hechtingswonden, op weg naar integratie, heling en zelf-actualisatie.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor (GZ)Psychologen, Psychotherapeuten, Psychiaters en HBO-ers werkzaam in de GGZ met minimaal een afgeronde EFT Level 1. Bij voorkeur heb je ook eerder kennis gemaakt met een cliëntgerichte en experiëntiële manier van werken (denk bijvoorbeeld aan experiëntiële therapie, focussen of een basisopleiding cliëntgerichte psychotherapie). 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij:

  • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt)
  • Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
  • De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
  • De Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPEP)

Op verzoek wordt accreditatie aangevraagd bij de NVvP, graag contact opnemen met info@eftin.nl 

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt circa 6 uur. 

Praktisch

Docent: Jeanne Watson via Zoom

Data: 30 & 31 oktober 2020

Tijden: beide dagen van 13.00 - 18.00 uur online via ZOOM

Kosten: € 250,00 (ipv de € 525,00 normaal)

Deze online Masterclass wordt via ZOOM gehouden

Aanmelden

Er zijn momenteel geen geplande data