De helende kracht van emoties

Masterclass Presence and Self-compassion in Psychotherapy

Een Masterclass over ‘therapeutic presence’, meer bepaald: Cultivating therapeutic presence: boosting your foundation for a strong alliance and effective therapy.

Shari Geller, een leerling van Les Greenberg, heeft de afgelopen 20 jaar een methode ontwikkeld om deze therapeutische ‘presence’ te ontwikkelen en te consolideren bij therapeuten. Zij gebruikt hiervoor inzichten vanuit de cliëntgerichte en emotion-focused therapie en combineert deze met inzichten vanuit dialectische gedragstherapie en bovenal mindfullness en meditatie. Meer bepaald ontwikkelde ze ook non-verbale methodieken om hieraan bij te dragen, zoals haar ‘Therapeutic Rhytm and Mindfulness Program’, een combinatie van meditatie en drummen (!).

De workshop gaat door in het Engels en hieronder vind je alle verdere informatie.

Therapeutische aanwezigheid (TP) is de basis voor positieve therapeutische relaties en effectieve therapie. Twintig jaar onderzoek naar de kunst en wetenschap van TP heeft een model dat de basis biedt voor de toegang tot aanwezigheid in het moment. TP houdt therapeuten brengen hun hele zelf in de ontmoeting met een ander deur volledig in het moment op meerdere niveaus-fysiek, emotioneel, cognitief, relationeel, en spiritueel. Het is trans-theoretisch, want aanwezig zijn de impact van therapeutische interventies optimaal in verschillende therapiebenaderingen.

Om het meest in de eerste plaats, therapeuten moeten in het moment van de gelegenheid, op het moment van de klant. Dit activeert een neurofysiologische ervaring van veiligheid, ondersteunen klanten om deel te nemen aan optimale en effectieve therapeutische werk. Verder dient het om therapeuten te helpen in het gezicht van moeilijke emoties, wordt het programma van een therapeutische interventie die precies getimed om de van hun klanten. Dit type relatie is een krachtige buffer voor de nood van klanten door de co-regulering van invloed. De bekwame teelt van aanwezigheid helpt therapeuten ook om een niveau van vitaliteit, verbinding en effectiviteit te ondersteunen en ondersteunen beweging naar emotionele en neurofysiologische integratie voor cliënten als therapeuten.

In deze training verkennen we een empirisch gevalideerd model van TP als een kaart om de vaardigheden van aanwezigheid bij klanten op te bouwen en te versterken. We zullen ook de neurofysiologische onderzoeken om de veiligheid van de 2014(Geller & Porges) in de wereld zien. Evidenced based practices uit dr. Geller's boek ,,Een praktische gids voor het cultiveren van therapeutische aanwezigheid' , zoals mindfulness, muzikaal ritme, beeldspraak en ervaringsgerichte/creatieve praktijken worden. Deze workshop zal ook een diepere duik in de vaardigheden van afstemming in het moment om de nuances van de ervaring van klanten, deur middel van verschillende zintuiglijke modaliteiten, om effectieve therapie te verbeteren. Videobanden en rollenspellen worden verwerkt. We zijn ook van de uitdagingen voor TP en hoe we openen en blijven bij het werken met uitdagende klanten. Er zal een aantal praktijk mee naar huis nemen praktijk voor het cultiveren van aanwezigheid voor uw klanten, uw studenten, stagiaires, en voor jezelf.

In deze training leer je:

  • Een empirisch gevalideerd model van therapeutische aanwezigheid
  • De neurofysiologische voordelen van therapeutische aanwezigheid
  • Hoe therapeutische therapeutische effectieve therapie
  • Hoe u uw aanwezigheid in en uit sessie versterkt
  • Praktijken en vaardigheden voor afstemming in het moment met klanten
  • Neem trainingen me naar huis voor klanten, studenten, stagiaires en voor uzelf


Docent
: Shari Geller
Datum: 16 november 2021
Locatie: Kloosterhotel Zin, Vught www.kloosterhotelzin.nl
Kosten: € 275,00 (incl. uitgebreide lunch, koffie, thee en water)