De helende kracht van emoties

Retreat Gent Belgium 2021

An essential part of being an effective and compassionate therapist includes the ability to be present, to care of ourselves and to cultivate self-compassion and positive well-being. Being present and compassionate in our own lives and elationships also allows for greater energy to sustain our therapeutic presence with clients and patients.An essential part of being an effective and compassionate therapist includes the ability to be present, to care of ourselves and to cultivate self-compassion and positive well-being. Being present and compassionate in our own lives and relationships also allows for greater energy to sustain our therapeutic presence with clients and patients.

Deze driedaagse retraite zal zich richten op het cultiveren van de basis van therapeutische aanwezigheid en mededogen met anderen, het verstrekken van een kans voor zelfzorg, restauratie en verbinding in een prachtige natuur omgeving. In gemeenschap met andere therapeuten zullen we ons vermogen om aanwezig te zijn en medelevend te zijn door middel van mindfulness en zelf-compassie praktijken te verdiepen. Deze praktijken zullen zich richten op het cultiveren van meer afstemming en verbinding met onszelf, anderen en met de natuur.
Met de teelt van aanwezigheid en zelfcompassie, kunnen we meer vertrouwen in ons vermogen om te bewegen door het werk en het leven uitdagingen met meer gemak, terwijl het gevoel energiek, kalm en gecentreerd. Dit kan ons helpen om terug te keren naar ons werk en de zorg voor anderen, met meer aandacht, energie, doel, terwijl het balanceren van de zorg voor onszelf.
Er is geen voorafgaande ervaring met mindfulness of zelfcompassie vereist.

Dr. Shari Geller is auteur, klinisch psycholoog en maker van het Therapeutic Rhythm and Mindfulness Program (TRM™) en is een getrainde leer van Mindful Self-Compassion (MSC). Dr Geller biedt opleidingsmodules in therapeutische aanwezigheid aan verschillende onderwijsinstellingen als onderdeel van een visie op langere termijn van het hebben van therapeutische aanwezigheid worden fundamentele opleiding over psychotherapie benaderingen evenals in een beroep dat menselijke relatie gaat.
Met meer dan twintig jaar ervaring weef psychologie en mindfulness, Shari co-auteur van het boek, Therapeutic Presence: A Mindful Approach to Effective Therapy met Dr Leslie S. Greenberg. Ze heeft een begeleidende cd uitgebracht over het cultiveren van aanwezigheid, met geleide praktijken met behulp van de helende kracht van muziek en de voordelen voor de gezondheid van mindfulness. Shari's onlangs verschenen boek: A Practical Guide For Cultivating Therapeutic Presence, biedt praktische richtlijnen voor het cultiveren en versterken van therapeutische aanwezigheid als een fundamentele aanpak. Shari is docent gezondheidspsychologie aan de York University en voor het Applied Mindfulness Meditation (AMM) programma aan de Universiteit van Toronto; en is adjunct-professor in de faculteit Muziek aan de Universiteit van
Toronto, in samenwerking met Music and Health Research Collaboratory (MaHRC). Shari is co-directeur van het Centre for MindBody Health in Toronto, waar ze training, begeleiding en therapie aanbiedt in emotiegerichte therapie voor ndividuals en koppels.

 

Docent: Shari Geller
Datum: 19 t/m 21 november 2021 
Locatie: Gent Belgium, exacte locatie volgt binnenkort
Kosten: € 950