De helende kracht van emoties

Wendy Schapendonk

Na de universitaire opleiding tot Geestelijk Gezondheidskundige in Maastricht heeft ze de vierjarige postdoctorale opleiding tot integratief psychotherapeute gevolgd. Hier heeft Wendy geleerd vanuit de verschillende stromingen binnen de psychotherapie, naar klachten/problematiek te kijken/ze te behandelen.

Wendy leerde in eerste instantie veel in het behandelen vanuit het cognitieve gedragstherapeutische kader. Maar de gehele basishouding/overtuiging vanuit het cliëntgerichte kader paste meer bij haar. Over EFT zegt Wendy: "De EFT heeft zijn wortels in de cliëntgerichte therapie maar voegt daar nog van alles aan toe. Het is dan ook een heel integratieve therapie die, zoals de naam al zegt, zich met name op de emotie richt. In mijn werken zie ik hier steeds weer de grote meerwaarde van. Mensen leren daadwerkelijk in contact te komen met hun emoties, hier mee om te gaan en van hieruit te handelen." 

  • Wendy is BIG-geregistreerd als GZ-psycholoog en als psychotherapeut.
  • Ze runt een zelfstandige praktijk in Budel, is EFT-trainer en -supervisor en leertherapeut. 

"Wendy is erg enthousiast en inspirerend. Het is duidelijk dat cliëntgerichte therapie en EFT haar ding zijn. Ook weet zij een veilige sfeer te creëren waar iedereen vrij is om vragen te stellen en te groeien."