De helende kracht van emoties

Kennisbank

‘Emotion Focused Therapy for Generalized Anxiety’

De gegeneraliseerde angststoornis is een zeer therapieresistente stoornis. Cliënten vallen vaak terug, nadat ze enige vooruitgang hebben geboekt.

Jeanne Watson en Leslie Greenberg, grondleggers van de Emotion Focused Therapy (EFT), stellen in hun boek ‘Emotion Focused Therapy for Generalized Anxiety’ echter dat de emotiegerichte therapie EFT bij uitstek in staat is om cliënten te helpen een blijvende, positieve verandering te realiseren.

Gerelateerde items

'Deliberate Practice in Emotion-Focused Therapy'

Praktijkoefeningen in het boek 'Deliberate Practice in Emotion-Focused Therapy' helpen studenten, stagiaires en behandelaars om zich fundamentele vaardigheden uit de Emotion Focused Therapy eigen te maken. Zodat ze goed zijn voorbereid op veelvoorkomende interacties met cliënten.

Het sequentiële model van emotionele verwerking

Dit model is verankerd in de theorie van Emotion-Focused Therapy (EFT) maar bevindt zich tegelijkertijd in de frontlinie van psychotherapie-onderzoek.

Alfred & Shadow – A Short Story About Emotions

De Noorse psychologe Anne Hilde Vassbø Hagen maakte in samenwerking met EFT-grondlegger Lesley Greenberg de educatieve animatie ‘Alfred & Shadow’. Volg Alfred in zijn strijd met zijn schaduw – wie weet ontdek je onderweg wel iets nieuws over je eigen emoties.