De helende kracht van emoties

Over EFTiN

EFTiN is hét kennisinstituut in Nederland op het gebied van Emotion Focused Therapy. EFTiN wil professionals inspireren, opleiden en laten ervaren wat de kracht is van EFT.

Van Apanta-academy naar EFTiN

EFTiN komt voort uit Apanta-academy. Vanwege de grote belangstelling en het succes van onze EFT-opleidingen hebben we een zelfstandig kennis- en opleidingscentrum opgezet, dat zich helemaal richt op EFT. Apanta-academy blijft de opleiding tot persoonsgericht experiëntiele psychotherapeut aanbieden.
Meer informatie kunt u lezen op www.apanta-academy.nl. 

Wat doet EFTiN?

EFTiN biedt bij- en nascholing aan professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Je kunt bij ons de volledige en internationaal erkende EFT-opleiding volgen. Daarnaast geven we specifieke en bijzondere masterclasses, workshops, trainingen en cursussen.

Erkende opleidingen en docenten

Alle opleidingen en cursussen van EFTiN zijn geaccrediteerd. Voor de cursussen die wij aanbieden wordt altijd accreditatie aangevraagd bij FGzPt, NVP, NIP en VPeP en op verzoek bij de NVvP.
Onze docenten zijn allen professionals en expert in hun vakgebied.

EFT level I, II en III zijn niet alleen geaccrediteerd door de VPeP, ze worden ook erkend als cursussen in de opleiding tot persoonsgericht experiëntieel (psycho)therapeut.

VPeP en EFTiN

EFT is en heeft haar wortels in PEP. Daarom zien wij EFT als volledig passend binnen het referentiekader en de vereniging: de VPeP is het huis voor EFT in Nederland. Er is een intensieve samenwerking en de door isEFT erkende cursussen in de opleiding tot EFT-therapeut worden ook door VPeP erkend als cursussen in de opleiding tot PEP-therapeut.

De Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie (VPeP) is een wetenschappelijke vereniging voor psychotherapeuten, klinisch psychologen, gz-psychologen en andere therapeuten die werkzaam zijn in de GGZ met affiniteit voor Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie.
Daarbij richt men zich vanuit een humanistische visie niet alleen op het doen afnemen van specifieke klachten, maar vooral op het algehele functioneren en de belevingswereld van de persoon. Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie is evidence based
De VPeP bestaat sinds 1962 en telt ongeveer 500 enthousiaste leden. De vereniging beoogt een thuisbasis te zijn voor haar leden, haar gedachtegoed uit te dragen en de toepassing van de daarop gebaseerde behandelwijzen te bevorderen. 
Lees meer over de Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie.

Erkend door isEFT

EFTiN is het enige opleidingsinstituut in Nederland dat officieel erkend is door de International Society Emotion Focused Therapy: isEFT. EFTiN is ook vertegenwoordigd in het bestuur van isEFT. 

 

Lees het interview met Juliette Becking over EFT & EFTiN.