De helende kracht van emoties

Kennisbank

Meer weten over EFT for Individuals en de mogelijkheden van deze emotiegerichte therapie? In onze kennisbank ontdek je video’s, artikelen en andere interessante websites. Ook vind je hier meer informatie over de grondleggers van de Emotion Focused Therapy: Greenberg, Elliot, Watson en Goldman.

Filter op thema

Gevoelens en emoties: wat is het verschil?

In deze korte introductievideo vertelt EFT-grondlegger Les Greenberg over het verschil tussen gevoelens en emoties, en welke woorden we gebruiken om deze uit te drukken.

Zo bekijkt EFT problemen vanuit onverwerkte emoties

In deze korte introductievideo vertelt EFT-grondlegger Les Greenberg hoe Emotion Focused Therapy problemen bekijkt vanuit de onverwerkte, pijnlijke kernemoties van de cliënt. Om zo problemen in de mentale gezondheid op te lossen.

Webinar ‘EFT for depression’ door Jeanne Watson

In dit ingekorte webinar van Apanta-academy en de universiteit van Toronto, vertelt EFT-grondlegger Prof. Dr. Jeanne Watson over hoe Emotion Focused Therapy kan worden ingezet bij het behandelen van depressie.

Interview met Les Greenberg en Juliette Becking

In dit interview gaat Juliette Becking, oprichtster van EFTiN en de eerste EFT-trainer van Nederland, in gesprek met EFT-grondlegger Lesley Greenberg. Ze bespreken de kern van het werken met emoties, de geschiedenis van EFT en de ontwikkeling ervan.

Alfred & Shadow – A Short Story About Emotions

De Noorse psychologe Anne Hilde Vassbø Hagen maakte in samenwerking met EFT-grondlegger Lesley Greenberg de educatieve animatie ‘Alfred & Shadow’. Volg Alfred in zijn strijd met zijn schaduw – wie weet ontdek je onderweg wel iets nieuws over je eigen emoties.

Interview met Les Greenberg

Psychologen Marco Mendes en Melanie Pereira interviewen EFT-grondlegger Les Greenberg over Emotion Focused Therapy tijdens het Symposium van het WP Institute te Brazilië, in december 2015.

Webinar ‘Research and EFT’ door Robert Elliot

Robert Elliot, een van de grondleggers van Emotion Focused Therapy, spreekt in dit webinar van Apanta over EFT in het onderzoeksveld en geeft toelichting over de huidige ‘kloof’ tussen wetenschap en praktijk.

Webinar ‘Emotions as captains of our lives’ door Les Greenberg

In dit webinar licht EFT-grondlegger Les Greenberg emoties toe als ‘the great captains of our lives’. Hierbij spreekt hij onder andere over de werking van emoties, hun totstandkoming, en de functie van het hebben van emoties.

Interview met Jeanne Watson en Juliette Becking

Juliette Becking, oprichtster van EFTiN en de eerste EFT-trainer van Nederland, gaat in dit interview in gesprek met Jeanne Watson, een van de grondleggers van EFT. Ze bespreken onder andere de evolutie van Emotion Focused Therapy en de essentie van EFT als behandelvorm.

Het sequentiële model van emotionele verwerking

In dit artikel beschrijven Antonio Pascual Leone, Juliette Becking, Kurt Renders & Ueli Kramer het sequentiële model van emotionele verwerking. Dit model is verankerd in de theorie van Emotion-Focused Therapy (EFT) maar bevindt zich tegelijkertijd in de frontlinie van psychotherapie-onderzoek.

"Ieder mens kan gebaat zijn bij EFT"

In dit interview met MijnGezondheidsgids uit 2016 geven Apanta-bestuurders Juliette Becking en Annemarie Broekhuijsen meer inzicht in EFT en hoe deze therapievorm voor veel mensen, inclusief de therapeut, bevrijdend kan werken.

Interview met een EFT-cursist

Therapeuten die in aanraking komen met EFT-i raken razend enthousiast. In dit interview vertelt een EFT-cursiste wat haar zo enthousiast maakte tijdens het volgen van de Level I en de Empathy training en hoe zij deze nieuwe kennis toepast in haar dagelijkse werk.