De helende kracht van emoties

Kennisbank

Meer weten over EFT for Individuals en de mogelijkheden van deze emotiegerichte therapie? In onze kennisbank ontdek je video’s, artikelen en andere interessante websites. Ook vind je hier meer informatie over de grondleggers van de Emotion Focused Therapy: Greenberg, Elliot, Watson en Goldman.

Filter op thema

Carl Rogers and the Person Centered Approach

Een belangrijke theorie binnen EFT is de ‘Person Centered Approach’ van Carl Rogers. In deze interessante video vertelt auteur Howard Kirschenbaum over het leven van Carl Rogers en zet hij zijn persoonsgerichte theorie uiteen. Ook geeft hij verschillende voorbeelden van Rogers’ behandelmethodes.

"How to Get Over The End of a Relationship"

Hoe ga je verder als een belangrijke relatie eindigt? Altijd lastig! Onze collega EFT'er Antonio Pascual-Leone spreekt van "emotionele bagage" en van "onafgemaakte zaken". In deze meer dan 3 miljoen keer bekeken Ted-talk vertelt hij over de drie stappen die je kunnen helpen om de relatie voor je gevoel "af te hechten".

Schaamte bekeken als kernproces in Emotion-Focused Therapy

Voor elke effectieve behandelmethode is het belangrijk de juiste focus voor psychotherapeutische interventies te bepalen. Dat geldt bij uitstek voor schaamte.

Hoop en hopeloosheid in EFT

Hoop en hopeloosheid zijn complexe emoties. Hoewel we de neiging hebben hoop met open armen te ontvangen en hopeloosheid liever uit de weg gaan, kunnen beide emoties nuttig zijn.

‘What is the difference between primary and secondary emotions?’

In deze korte video legt Les Greenberg het verschil uit tussen primaire en secundaire emoties en hoe dit onderscheid een belangrijke rol speelt in Emotion Focused Therapy.

"Deliberate Practice in Emotion-Focused Therapy"

Praktijkoefeningen in het boek "Deliberate Practice in Emotion-Focused Therapy" helpen studenten, stagiaires en behandelaars om zich fundamentele vaardigheden uit de Emotion Focused Therapy eigen te maken. Zodat ze goed zijn voorbereid op veelvoorkomende interacties met cliënten.

Gevoelens en emoties: wat is het verschil?

In deze korte introductievideo vertelt EFT-grondlegger Les Greenberg over het verschil tussen gevoelens en emoties, en welke woorden we gebruiken om deze uit te drukken.

Zo bekijkt EFT problemen vanuit onverwerkte emoties

In deze korte introductievideo vertelt EFT-grondlegger Les Greenberg hoe Emotion Focused Therapy problemen bekijkt vanuit de onverwerkte, pijnlijke kernemoties van de cliënt. Om zo problemen in de mentale gezondheid op te lossen.

6 principes van werken met emoties

In deze korte introductievideo vertelt EFT-grondlegger Les Greenberg over de zes belangrijkste principes van het werken met emoties in Emotion Focused Therapy.

Alfred & Shadow – A Short Story About Loneliness

Sommigen van ons vrezen afwijzing meer dan anderen. Dit kan ervoor zorgen dat we contact uit de weg gaan. Hoe maken we emotioneel opnieuw contact met mensen als we ons alleen voelen en bang zijn voor verlating? Bekijk de korte film van Alfred en zijn schaduw, en zijn strijd tegen eenzaamheid.

Webinar: ‘Emotie centraal in Emotion Focused Therapy’ door Juliette Becking

In dit webinar, georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), is EFTiN-oprichter Juliette Becking te gast. Juliette geeft tijdens dit interactieve webinar een introductie in de wereld van Emotion Focused Therapy en laat een voorbeeld zien van de 2-stoelen dialoog.

EFTiN bij het RTL Z-programma 'De Nieuwe Economie'

Wat is Emotion Focused Therapy en de kern van persoonsgericht en experiëntieel werken? En hoe leidt EFTiN professionals op in het werken met de kracht van emoties? Onze oprichter Juliette Becking vertelde hier meer over in het RTL Z-programma ‘De Nieuwe Economie’. Bekijk hieronder de reportage.