De helende kracht van emoties

Kennisbank

What is core pain?

Emoties kunnen helpend zijn, bijvoorbeeld in stressvolle situaties. Ze kunnen ook maladaptief zijn, niet-helpend. Niet-helpende primaire emoties zijn gekoppeld aan ‘core pain’. In deze beknopte video legt Les Greenberg, EFT-grondlegger, uit hoe die gevoelens met elkaar zijn verbonden. En ook hoe ze het leven van mensen kunnen beïnvloeden.

Gerelateerde items

How do we get to our core pain?

Doordringen tot iemands werkelijke pijn. Hoe doe je dat? Gezicht en stem geven je vaak al veel informatie. Door dat pad te volgen, nemen cliënten je in een gesprek vaak mee naar hun meest pijnlijke emoties. De Emotion-Focused Therapy helpt om die gevoelens te transformeren. Hoe? In deze korte video geeft Les Greenberg daarover meer uitleg.

‘What is the difference between primary and secondary emotions?’

Wat is het verschil tussen primaire en secundaire emoties? In deze korte video licht Les Greenberg het toe. Hij vertelt ook hoe dit onderscheid een belangrijke rol speelt in de Emotion Focused Therapy.

Het sequentiële model van emotionele verwerking

Dit model is verankerd in de theorie van Emotion-Focused Therapy (EFT) maar bevindt zich tegelijkertijd in de frontlinie van psychotherapie-onderzoek.