De helende kracht van emoties

Kennisbank

How can feeling bad lead to feeling good?

Een rood waarschuwingslampje dat plots brandt in je dashboard? Een teken om je auto aan de kant te zetten! Ook emoties vertellen je dat er iets aan de hand is, bijvoorbeeld als je je rot voelt. Tijd om er aandacht aan te besteden, ook als de verleiding groot is om dat niet te doen. Juist door te voelen, kun je emoties veranderen, legt Les Greenberg, grondlegger van de Emotion-Focused Therapy, in deze korte video uit.

Gerelateerde items

What is core pain?

Emoties kunnen helpend zijn, bijvoorbeeld in stressvolle situaties. Ze kunnen ook maladaptief zijn, niet-helpend. Niet-helpende primaire emoties zijn gekoppeld aan ‘core pain’. In deze beknopte video legt Les Greenberg, EFT-grondlegger, uit hoe die gevoelens met elkaar zijn verbonden. En ook hoe ze het leven van mensen kunnen beïnvloeden.

‘What is the difference between primary and secondary emotions?’

Wat is het verschil tussen primaire en secundaire emoties? In deze korte video licht Les Greenberg het toe. Hij vertelt ook hoe dit onderscheid een belangrijke rol speelt in de Emotion Focused Therapy.

Webinar ‘Emotions as captains of our lives’ door Les Greenberg

In dit webinar licht EFT-grondlegger Les Greenberg emoties toe als ‘the great captains of our lives’. Hierbij spreekt hij onder andere over de werking van emoties, hun totstandkoming, en de functie van het hebben van emoties.