De helende kracht van emoties

'Terugkom' 2-daagse Emotion Focused therapy

Tijdens deze tweedaagse worden theorie en vooral praktijk weer eens opgefrist.
Vanuit het oogpunt van empathie, het belangrijkste ingrediënt binnen Emotion Focused Therapy, gaan we aan de slag met de centrale markers en taken met de (soms nodige) procesdirectiviteit.

'Terugkom' 2-daagse Emotion Focused Therapy

Tijdens deze tweedaagse worden theorie en vooral praktijk weer eens opgefrist.
Vanuit het oogpunt van empathie, het belangrijkste ingrediënt binnen Emotion Focused Therapy, gaan we aan de slag met de centrale markers en taken met de (soms nodige) procesdirectiviteit.
De nadruk ligt niet zozeer op het theoretische, maar vooral praktijkgericht: er zal veel ruimte zijn voor skill practice. In een veilig klimaat, in authentiek contact met elkaar, scherpen we onze kennis en vooral ons emotiekompas weer aan.

 

Doelstelling terugkomdagen

We leggen de focus in deze twee dagen op empathie en empathische afstemming door echt mee te resoneren met de beleving van de ander, soms faciliterend/tentatief zoekend bij het onder woorden brengen met feeding lines. Zo verlevendigen we de interne dialoog die zich inwendig steeds opnieuw afspeelt bij de cliënt. We tikken makkelijk door naar wat er zich dan ook aandient, van innerlijke criticus naar angstmaker of naar oudere core pain en unfinished business. 'Change emotions with emotions' (Greenberg) blijft immers het belangrijkste adagio. 

Zo hopen we een hernieuwd bad te nemen in de verfrissende combinatie van volgen en sturen, zonder de cliënt in de weg te lopen en met vertrouwen in zijn/haar proces.

 

Voor wie?

  • Psychologen, GZ-psychologen, Klinische Psychologen, Psychotherapeuten en Psychiaters werkzaam in de GGZ die de opleiding EFT level I hebben gevolgd.

 

Erkenning

  • Deze tweedaagse wordt door de VPeP erkend als herregistratie. Zie overzicht VPeP.

 

Docent

Sofie Talboom, EFT Supervisor en EFT Trainer

Sofie is klinisch psycholoog (erkenningsnummer 762105163, visum 287903), behaalde postgraduaten in de systeemtherapie en de cliëntgerichte psychotherapie aan de KU Leuven en is erkend als supervisor (VVCEPC). 

Verder is ze gecertificeerd EFT Supervisor en EFT Trainer, erkend door de International Society for Emotion Focused Therapy (isEFT). Sofie is werkzaam als medecoördinator en opleider in het Postgraduaat in de cliëntgerichte psychotherapie aan de KU Leuven. In haar groepspraktijk te Antwerpen kunnen cliënten terecht voor individuele therapie en (EFT) supervisie.

 

Praktisch

Datum: 29 - 30 augustus 2024 
Tijden: 09h30 - 17h00
Prijs: € 375 (inclusief biologische lunch, koffie/thee). 
VPeP-leden krijgen 10% korting, zie www.vpep.nl/scholing/kortingsregeling.
Locatie: Kloosterhotel Zin, Vught (www.kloosterhotelzin.nl)