De helende kracht van emoties

EFT Level II for individuals

EFT Level II is een logisch vervolg op EFT level I. De opleiding bestaat uit 2 modules van telkens 3 dagen. In die twee modules ga je je verder verdiepen in de markers en tasks uit Level I. Aan bod komen onder meer stoelenwerk voor gevorderden, toepassing in complexe situaties, nieuwe markers en tasks.

Internationaal erkend

EFT Level II is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals wereldwijd erkend door isEFT, International Society for Emotion Focused Therapy.

Programma EFT Niveau II

  • Module geavanceerd stoelenwerk:
    • het verdiepen van en het werken met de in EFT-I geleerde markers en tasks. Stoelenwerk voor gevorderden, toepassing in complexe situaties
    • het leren werken met nieuwe markers en tasks, zoals "zelf-rustgevend", "trauma-hervertelling" bij traumatische gebeurtenissen en "betekenis werk".

Werkwijze 

De training bestaat uit theoretische verdieping, demonstraties (dvd), experiëntieel oefenen in kleine groepen, supervisie van ingebrachte casuïstiek en discussie. De voertaal is Nederlands.

De 3-daagse masterclass Empathy kan los gevolgd worden vóór of na EFT level II maar maakt wel onderdeel uit van de route tot EFT-therapeut. Je dient je hiervoor apart aan te melden.

Voor wie?

* Klinische Psychologen, Psychotherapeuten, GZ-psychologen, Psychologen en Psychiaters in de GGZ die de opleiding EFT level I hebben gevolgd en voldoen aan de overige EFT-opleidingscriteria.
* HBO'ers: de opleiding kan ook gevolgd worden door HBO'ers werkzaam in de ggz, mits zij zowel over specifieke nascholing en specialisatie (in Psychotherapie) als relevante werkervaring beschikken. Ook zij dienen EFT level I te hebben gevolgd en dienen te voldoen aan de overige EFT-opleidingscriteria.

Accreditatie

Accreditatie is/wordt aangevraagd:

  • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) 
  • Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) 
  • De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) 
  • De Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPEP) 

Deze cursus is een speciale in het programma van de opleiding tot persoonsgericht experiëntieel psychotherapeut. In overleg met EFTiN kan een verzoek voor accreditatie bij De landelijke Vereniging van Psychiaters (NVvP) worden ingediend.

Docent

Juliette Becking

Literatuur

'Learning Emotion-focused Therapy' door Elliott R., Watson J.C., Goldman R.N. & Greenberg L.(2003). EAN 9781591470809

Studiebelasting

De studiebelasting voor EFT level II bedraagt circa 28 uur.

Praktisch

Module Advanced Chairwork (totaal 6 dagen)
Data module A: 16 - 18 februari 2022 
Data module B: 13 - 15 april 2022 
Groepsgrootte: minimaal 14, maximaal 24 deelnemers
Tijd: 09h30 - 17h30
Prijs: € 1.950 (incl. biologische lunch, koffie/thee).
VPeP-leden krijgen 10% korting, zie www.vpep.nl/scholing/kortingsregeling.
Locatie: Kloosterhotel ZIN te Vught (www.kloosterhotelzin.nl)