De helende kracht van emoties

Onze visie

Bijna alle psychische problemen komen voort uit of hebben te maken met emotie. Door hier structurele veranderingen in aan te brengen, is het mogelijk om psychische klachten op te lossen. Onze visie: herstel is mogelijk.

Waar andere methoden zich vaak richten op het omgaan met problemen, is onze visie dat met EFT herstel mogelijk is. Op een snelle manier en doelgericht. Emotion Focused Therapy (EFT) steunt in grote mate op de therapeutische relatie en de rol die empathie daarin speelt. Door jezelf te trainen in het toepassen van empathie biedt je cliënten een weg naar gezondheid en welbevinden, zowel individueel als in relaties.

Gelijkwaardig contact

Inzet van EFT betekent niet alleen structurele verandering voor de cliënten die je behandelt. Je zult zien dat bij de toepassing van EFT ook in jouw eigen praktijk dingen structureel zullen veranderen. Er zal sprake zijn van nog gelijkwaardiger contact tussen therapeut en cliënt, wat betekent dat je zelf veel invloed hebt op het effect van de behandeling. Je staat als therapeut naast de cliënt en put uit eigen ervaring. Daarnaast zul je tijdens de opleidingen veel oefenen en ga je zelf ervaren hoe snel EFT voor fundamentele veranderingen kan zorgen.