De helende kracht van emoties

Erik Peeters

Na zijn studie psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen is Erik ruim 12 jaar verbonden geweest aan ‘de Mark’, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie te Breda, nu onderdeel van GGZ Breburg.

Daar hield hij zich bezig met onderzoek en behandeling van kinderen en het begeleiding van ouders en gezinnen. In deze periode heeft hij ook zijn opleiding tot psychotherapeut gevolgd. Sinds 2000 is hij zelfstandig gevestigd.

Alhoewel hij als psychotherapeut breed georiënteerd is, is zijn specialiteit gelegen in de cliëntgerichte psychotherapie. Bij deze vorm van behandeling worden klachten en symptomen gezien in samenhang met de gehele persoon, zijn situatie en achtergrond. Er is nadrukkelijk aandacht voor het leren onderkennen, begrijpen en reguleren van gevoelens en emoties, zodat deze weer gebruikt kunnen worden als een innerlijk kompas. Emotion Focused Therapy is de meest moderne variant binnen de cliëntgerichte psychotherapie en is evidence based.

Naast zijn werkzaamheden in zijn praktijk is Erik als hoofddocent verbonden aan de RINO Groep in Utrecht, waar hij betrokken is bij de opleiding tot K&J Psychotherapeut. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de RINO Zuid. Erik is erkend EFT-i therapeut en Supervisor, Leertherapeut en Opleider voor de VPeP. Daarnaast is Erik Supervisor en Leertherapeut voor de VKJP.