De helende kracht van emoties

Juliette Becking

Juliette Becking is klinisch psycholoog-psychotherapeut en medeoprichter van Apanta-ggz en Apanta-academy, waar zij tot 2019 bestuurder was. Vanuit Apanta richtte zij EFTiN op, waarvan ze directeur is.

 In 1987 begon zij haar opleiding tot psychotherapeut in Nijmegen waarbij zij koos voor de psychoanalytische richting. Na enkele jaren als psychoanalytisch therapeut gewerkt te hebben kwam ze in aanraking met Focusing (Gendlin) en besloot de cliëntgerichte psychotherapie opleiding te gaan doen. Zij specialiseerde zich in het proces-experiëntiële werken, met name Focusing en Emotion Focused Therapy (EFT) for Individuals.

Eerste EFT-trainer in Nederland

Al jaren geeft Juliette cursussen cliëntgerichte psychotherapie binnen de opleiding tot GZ-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog. Naast opleider is ze supervisor en leertherapeut. In 2008 volgt ze een EFT-workshop van Robert Elliott waardoor ze onmiddellijk gegrepen wordt. Juliette besluit snel daarna de opleiding bij de grondleggers in Schotland en Toronto te volgen om vervolgens in Nederland zoveel mogelijk mensen met deze prachtige en krachtige manier van werken kennis te laten maken. Deze gedrevenheid resulteert in de organisatie van EFT-trainingen met de EFT-grondleggers Elliott en Watson. Juliette doceert zelf ook een aantal opleidingen en mag zich inmiddels erkend EFT-trainer noemen. ISEFT benoemde haar als eerste en tot nu toe enige EFT-trainer in Nederland. Ook Apanta-academy werd officieel erkend door de EFT-grondleggers: Apanta-academy is sindsdien een officieel erkend EFT-opleidingsinstituut.

Anderen over Juliette

"Juliette draagt de 3 basisvoorwaarden, echtheid, congruentie, onvoorwaardelijke acceptatie, empathie, echt in de praktijk uit naar de groep. Dat was voor mij een helende ervaring, dat het, dankzij deze sfeer, mogelijk werd om zo in verbondenheid en positiviteit samen te oefenen."