De helende kracht van emoties

Pauline Borduin

Gefascineerd door wat werkt in therapie en de oneindige zoektocht hierin kan de psychotherapie Pauline Borduin blijven boeien.

De telkens nieuwe inzichten die de Emotion Focused Therapy binnen de persoonsgerichte benadering weet te integreren tot een bewezen, effectieve therapie spreken haar enorm aan.
De EFT-i belichaamt voor haar het wezen en de kracht van de beleving om tot inzicht te komen.

Het belang van het werken met emoties merkte ze op toen ze halverwege de jaren ‘90 startte als kinderpsycholoog in haar eigen praktijk. Daar werkte ze veel met ouders en hun hechtingsachtergrond. Dit motiveerde haar te zoeken naar een effectieve therapie voor volwassenen die recht deed aan een persoonsgerichte benadering. Antwoorden en resonans vond ze in de EFT trainingen die ze sinds 2010 volgt. Ze heeft speciale interesse in schaamte, schuld, existentiële thema’s, complex trauma en traumatische rouw.

Sinds 2016 is Pauline EFT-i therapeut. Ze is hoofddocent Persoonsgerichte Experientiele Psychotherapie bij RINO Zuid in Eindhoven. Ze geeft psychotherapie aan volwassenen in haar eigen praktijk in Eindhoven. Pauline is erkend EFT-i therapeut en supervisor. Daarnaast is ze persoonsgericht experientieel psychotherapeut en supervisor & leertherapeut van de VPeP.