De helende kracht van emoties

Robert Elliott

Robert Elliott (PhD) is een van de grondleggers van Emotion Focused Therapy en bestuurslid van isEFT. Voor EFTiN geeft hij o.a. level II in EFT for Individuals.

Robert is werkzaam op de therapie-afdeling van de Universiteit van Strathclyde (Glasgow, Schotland), waar hij doceert op het postdoctorale programma en Masters opleidingen in Clientgerichte Therapie. Hij heeft gedoceerd aan de Universiteit van Toledo van 1978- 2006, in de functie van Professor in de Psychologie, Directeur van Klinische opleidingen en Directeur van het Centrum voor de Studie in Experientiële Psychotherapie. Elliot is gastprofessor geweest op de Universiteit van Leuven, de Universiteit van Sheffield (Engeland) en de La Trobe Universiteit in Australië.

  • In 2008 ontving hij de Carl Rogers-onderscheiding van de Divisie van Humanistische Psychologie van de American Psychology Association en de gedistingeerde onderscheiding Research Career Award van de Society for Psychotherapy Research.
  • Hij is co-auteur van de boeken Facilitating Emotional Change (1993),  Learning Emotion-focused Therapy (2004), en Research Methods for Clinical Psychology (2003). Hij schreef meer dan 100 gepubliceerde wetenschappelijke artikelen of hoofdstukken van boeken.
  • Robert is de redacteur emeritus van het tijdschrift Person-Centered Counselling and Psychotherapies
  • Robert is voorzitter van het Scottisch Consortium for Psychotherapy and Counselling Onderzoek en het Strathclyde Centre for Psychotherapy and Counselling Research. 

"Robert is een warme persoonlijkheid die een veilige sfeer creëert. Zijn uitleg is helder, hij geeft rust en structuur en staat open voor vragen"